Recepten Eet & Geniet

 

Salade gegrilde perzik

Ingrediënten:

  • 150 gr rucola
  • 15 gr munt
  • 4 perziken
  • 100 gr ontbijtspek
  • 150 gr pecannoten
  • 150 gr geitenkaas
  • Sinaasappel olijfolie (ik gebruik de olijfolie van Abruzzo Natural)
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • grillpan
  • koekenpan
  • grote kom, schaal of borden

Bereiding:

  • Snijd de perziken in partjes en strijk ze in met de sinaasappel olijfolie
  • Verhit de grillpan op matig vuur
  • Grill de perziken en zet apart om af te koelen
  • Snijd de munt  blaadjes fijn
  • rooster in een droge koekenpan de pecannoten
  • Snijd de ontbijtspek in kleinere stukken
  • verhit de koekenpan op middelhoog en bak hierin de ontbijtspek krokant
  • Voor de dressing: het vocht van de perziken mengen met een beetje sinaasappel olijfolie
  • Meng de munt door de rucola en giet er een beetje van de dressing over en meng kort door elkaar.
  • Nu kan je de schaal, kom of borden opmaken.
  • Maak alles af met de dressing, peper en zout.