Het is weer pompoen tijd,
Met dit weer krijg je toch onmiddellijk weer zin in een heerlijk warm pompoensoepje?!
We hebben al meerdere vragen binnen gekregen of wij nog een recept hebben voor een pompoensoep. En dat heeft Eet&Geniet natuurlijk wel. (zie recept hieronder)Het is een makkelijk recept wat voor iedereen goed te doen is.
Er is zoveel lekkers te maken met pompoen. Een favoriet van ons zijn de bruschetta’s met geroosterde pompoen, chili, geitenkaas en salie. Of tagliatelle met pompoen, tijm en ham. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Geniet van de herfst en van de lekkere herfstgroenten.
POMPOEN WORTELSOEP
INGREDIENTEN:
- 1 flespompoen (grof gesneden)
- 2 winterpenen (grof gesneden)
- 1 zoete ui (gesneden)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 groentebouillon blokjes
- Klein klontje roomboter
- Beetje olijfolie
- 1 tl gedroogde salie
- Scheutje room
- Peper en zout
BEREIDING:
- Snijd de wortel en de pompoen
- Snijd de ui in ringen
- Doe een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem
- Voeg uien toe en laat glazig worden
- Voeg de salie toe en laat even meebakken
- Doe nu het klontje boter in de pan en voeg de pompoen de wortel en knoflook toe
- Roer even goed door en bak het geheel 5 min
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 1 liter water toe.
- Laat met deksel op de pan 20 min koken tot dat de pompoen en wortel zacht zijn
- Laat iets afkoelen en pureer dan met staafmixer of in keukenmachine
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- En maak af met een scheutje room.
Eet en Geniet (van deze heerlijke pompoensoep)