Wauw, dit is echt een heerlijk recept (al zeg ik het zelf). En ook onze kinderen vonden het heerlijk en hebben zelfs voor de tweede keer opgeschept. Dat zegt genoeg, een echt kindvriendelijk recept dus!!!!!
Dit recept is echt het proberen waard. Ook al denk je misschien bij risotto gelijk aan uren in een keuken staan. Bij ons stond het binnen drie kwartier op tafel. En had ik drie blije gezichtjes aan tafel zitten. Ik zeg Eet&Geniet ervan 😉
Wat heb je er voor nodig:
- paar draadjes saffraan
- olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 bloemkool (kleine roosjes)
- handvol krenten
- 400 gr risotto
- 1,25 l kippenbouillon (of voor helemaal Vega groenten bouillon)
- 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 60 gr roomboter
- handvol vers gehakte peterselie
- zout en peper
Hoe te maken:
- week de saffraandraadjes in 4 el kokend water
- Verhit 4 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig.
- Als de ui glazig is voeg dan wat boter toe.
- Doe dan de risotto bij de ui en roer even goed door en laat twee minuten meebakken.
- Voeg dan de een deel hete bouillon toe en blijf rustig roeren tot dat deze is opgenomen door de rijst.
- Voeg zo beetje bij beetje de bouillon toe.
- Terwijl de risotto op staat blancheer dan de bloemkoolroosjes 5 min in kokend water
- Verhit 2/3 el olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes goudgeel. Roer de krenten erdoor en voeg ook de saffraan met het weekvocht eraan toe en verhit dit 3 min met deksel op de pan.
- Voeg toe aan de risotto en roer alles goed door.
- Als de risotto bijna klaar is. ( Dit wil zeggen dat het binnenste van de korrel nog stevig is, al dente)
- Zet het vuur uit en leg klontjes boter op de risotto en strooi de Parmezaanse kaas erover en laat 1 tot 2 mintuutjes staan met de deksel op de pan.
- Roer goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper en de peterselie.
- Schep het op een bord en serveer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Eet Smakelijk